Dragilor, in timp ce va pregatiti sa aruncati cu rosii in mine, caci am rarit cam mult postarile pe blog, eu vreau sa va vorbesc despre un subiect care nu stiu daca e abordat foarte des printre noi, pasionatele de makeup – confortul.

Stiu ca poate nu v-ati gandit ca asta ar putea avea legatura cu machiajul, insa eu le spun deseori clientelor, prietenelor si cunostintelor mele despre cat de important este sa te simti confortabil cu machiajul pe care il porti. 

Stiti si voi cliseul ca in machiaj nu exista reguli… Fair enough! Tocmai asta e uneori cea mai interesanta parte. Pentru ca daca toate am respecta aceleasi reguli si am adopta aceleasi stiluri de machiaj, unde ar mai fi farmecul nostru individual? 🙂

Tocmai pentru ca nu suntem obligate sa respectam niste reguli prestabilite, eu cred cu tarie ca noi trebuie sa setam regulile pe care le respectam atunci cand alegem sa ne machiem, fie ca ne machiem singure, fie ca apelam la un makeup artist. Si una dintre regulile mele de baza este sa ma simt confortabil atunci cand ma machiez, indiferent de ce produse folosesc si de ce stil adopt. Si asta le cer si clientelor mele. Sa imi spuna sau sa descoperim impreuna cum se vor simti cel mai bine purtand un anume machiaj.

Tuturor ne plac pozele de pe Instagram cu chipuri flawless, gene false, eyeliner infinit, buze pline si mult iluminator, nu? Ei, bine, nu e niciun secret ca acele poze au trecut printr-un proces de editare si ca acel machiaj, foarte incarcat, de altfel, nu i se potriveste oricui.

sursa foto

De asemenea, am vazut toate ce stiluri de machiaj se promoveaza in majoritatea saloanelor de la noi… Full coverage, mult negru, eyeliner, culori tari, gene false lungi si aspectul cakey. Ceea ce nu ar fi gresit daca acest stil de machiaj s-ar realiza doar pentru anumite persoane care se simt bine sa-l poarte. 🙂 Dar ce ne facem atunci cand vorbim despre fete/femei care nu se machiaza niciodata sau care prefera stilul natural si merg la un salon “de cartier” din care vor iesi total altcineva? Multe dintre ele vor avea aceeasi reactie: “Wow! Deci asa arat machiata! Deci asa arata un machiaj profesional. Super!”. Si asa se creeaza o cultura.

Ce nu stim noi si poate nu realizam din prima este ca poate stilul ala de machiaj nu ne face sa ne simtim confortabil, ci doar… diferit. La fel cum o tipa care se machiaza foarte strident poate experimenta machiajul natural care o va face sa se simta inconfortabil, incompleta. Pentru ca ea asa se simte cel mai bine in pielea ei.

Sfatul meu este sa incercam sa ne educam si sa ne impunem standardele si gusturile atunci cand vine vorba de makeup. Nu inseamna ca ce vedem in poze ni se va potrivi si noua sau ca tipa care machiaza la salonul X si stie un singur stil de machiaj e makeup artistul potrivit pentru noi.

Asa ca, dragilor, simtiti-va libere sa spuneti ce va place, sa spuneti cand ceva vi se pare prea mult, sa alegeti cu atentie cine va face machiajul si mai ales, sa va simtiti confortabil purtand acel machiaj. Practic, sa nu simtiti ca purtati ceva pe fata, sa nu simtiti ca se uita lumea ciudat sau ca nu va mai recunoaste nimeni pe strada. Limitele si regulile le setati voi!

De aceea exista makeup artisti care au un anume stil de machiaj, tocmai ca sa avem de unde alege. Este pielea voastra, e infatisarea voastra, alegeti sa investiti in munca unui makeup artist care va intelege si care e pe aceeasi lungime de unda cu voi!

Pentru voi cat de important e acest aspect?

Spread the Beauty! <3